Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpajer med svarta vinbär och vit choklad i portionsglas

Mumsiga bärpajer med vit choklad som läggs upp i portionsglas. Ett festligt och annorlunda sätt att servera din smulpaj på. 

Smulpajer med svarta vinbär och vit choklad i portionsglas
Smulpajer med svarta vinbär och vit choklad i portionsglas
Smulpajer med svarta vinbär och vit choklad i portionsglas
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 gvinbär- svarta
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 dlströsocker

Smuldeg

  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5citron- rivet skal (ekologisk)
  • 75 gsmör
  • 75 gvit choklad- hackad

Till garnering

  • mynta
  • citronskal- zest

Till servering

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skölj bären och låt dem rinna av i en sil. Blanda vinbären med potatismjöl och socker. Fördela i smorda portionsglas.

  3. Mät upp vetemjöl, strösocker, bakpulver, citronskal i en bunke. Tillsätt smöret och nyp samman mjölblandningen med smöret till smulor. Blanda ner hackad vit choklad. Fördela över vinbären.

  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Garnera med mynta och zestat citronskal. Servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?