Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smulpaj brukar oftast vara söt med bär eller frukt och serveras som dessert. Här är en salt och matig smulpaj med kassler och zucchini.
Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnssäker form.
Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Hacka samman smör, mjöl och ost. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250°. Fördela smuldegen i formen och grädda ytterligare ca 10 min tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.
Servera med grönsallad. Ca 470 kcal per portion: 22 g fett • 42 g protein • 26 g kolhydrater