Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Recept på smulpaj med rabarber och jordgubbar. En härlig stor paj, som räcker till många.

Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 125 gsmör- rumstempererat
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 krmflingsalt
  • 2 dlhavregryn
  • 1 dlmandelspån

Fyllning

  • 700 grabarber
  • 250 gjordgubbar
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 msksmör- till formen

Garnering

  • florsocker
  • myntakvist- eller plockade blad

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt smör, socker, mjöl och salt. Nyp ihop till en deg. Blanda i havregryn och mandelspån.

  2. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Snoppa och halvera jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maijsstärkelse. Lägg fyllningen i en smord pajform. Strö över smulpajdegen och grädda mitt i ugnen 35–40 min tills pajen har fått fin färg.

  3. Garnera med siktat florsocker och mynta. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök