Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med bär, pumpafrön och dinkel

En smulpaj hör verkligen sommaren till, lika god som enkel att svänga ihop. Med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass på toppen blir pajen extra sommarlyxig.

Tidsåtgång ca 20 min + 25 min för gräddning

Smulpaj med bär, pumpafrön och dinkelSmulpaj med bär, pumpafrön och dinkelSmulpaj med bär, pumpafrön och dinkel
Foto: Ove Lindfors

Deg

  • 1,5 dlsiktat dinkelmjöl
  • 1,5 dldinkelflingor
  • 2 mskrörsocker
  • 100 gsmör- kallt
  • 0,5 dlpumpakärnor

Fyllning

  • 89 dlbär- blandade färska
  • 2 mskrörsocker
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 tskkanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Arbeta ihop ingredienserna till degen till en smulig massa, det går enklast med fingertopparna.

  3. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till fyllningen.

  4. Fördela fyllningen i 4 portionsstora ugnsfasta formar, eller en stor. Smula över degen.

  5. Grädda pajerna i mitten av ugnen tills degen har fin färg, cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök