Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar

Små söta portionspajer med smak av sommar. Servera med en kula vaniljglass på toppen.

Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar
Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar
Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 150 grabarber
  • 150 gjordgubbar
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 dlråsocker

Smuldeg

  • 2 dlgrynblandning- Axa
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 dlmandelspån
  • 2 mskråsocker
  • 75 gsmör

Servera med

  • vaniljglass
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra små ugnssäkra portionsformar. Skölj och skär rabarber och jordgubbar i tunna skivor. Blanda dem i en skål med potatismjöl och råströsocker. Fördela blandningen i pajformarna.

  2. Lägg grynblandning, vetemjöl, mandelspån och råströsocker i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i blandningen, tills den smular sig. Strö smuldegen över fyllningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Servera med kula vaniljglass och dekorera med en kvist mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök