Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Recept på smulpaj med jordgubbar och rabarber. Smulpaj är mångas favorit! Här tillför macadamianötterna ett härligt crunch och god smak.

Smulpaj med jordgubbar och rabarberSmulpaj med jordgubbar och rabarberSmulpaj med jordgubbar och rabarber
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 gjordgubbar
  • 200 grabarber- gärna späd
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Smuldeg

  • 1 dlvetemjöl
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 msksirap- ljus
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 70 gmacadamianötter- (ca 1dl)
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda bären med socker och majsstärkelse och fördela i en smord ugnssäker form.

  2. Smuldeg: Nyp ihop mjöl, havregryn, socker, sirap, smör, nötter och salt. Strö smulet över fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 30 min.Servera gärna med grädde eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?