Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med blandade bär

Recept på fantastiskt god smulpaj. Gör pajen med dina favoritbär, blandade bär eller bara en sort - resultatet blir lika gott! Servera pajen ljummen, gärna tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med blandade bär
Smulpaj med blandade bär
Smulpaj med blandade bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smuldeg

  • 180 gvetemjöl- (3 dl)
  • 10 gvaniljsocker- (1 msk)
  • 45 gströsocker- (½ dl)
  • 3 gsalt- (½ tsk)
  • 100 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 250 ghallon- färska
  • 250 gblåbär- färska
  • 500 gjordgubbar- färska
  • 1citron- saften
  • 90 gströsocker- (1 dl)
  • 12 gmajsstärkelse (Maizena)- (1 msk)

Gör så här

  1. Smuldeg: Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna. Eller använd en matberedare.

  2. Fyllning: Skölj hallon och blåbär och lägg dem i en bunke. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i bunken och ringla över citronsaften.

  3. Blanda strösocker och maizena i en skål och strö blandningen över bären. Blanda runt och häll bären i en pajform, 24 centimeter i diameter. Jämna till ytan och strö sedan över smuldegen.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 minuter, eller tills den har fått en fin, gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna lite.

Vad tyckte du om receptet?

Recept hämtat ur Roy Fares bok ”Cake Hero” (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

 

Läs också:

 

Recept från Mitt kök