Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med blåbär och hallon

Kokosflingor i smuldegen gör den lite extra krispig.

Smulpaj med blåbär och hallon
Smulpaj med blåbär och hallon
Smulpaj med blåbär och hallon
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 3 dlkokosflingor
  • 2 dlvetemjöl
  • 125 gsmör

Fyllning

  • 1 lbär
  • 4 msksocker
  • 2 mskpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda socker, kokosflingor och vetemjöl. Tillsätt smöret och nyp ihop till smulig deg.

  3. Blanda bär, socker och potatismjöl och häll dem i en ugnssäker form. Strö över smuldegen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills bären saftat sig och smuldegen fått fin färg, ca 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök