Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med banan och nötchoklad

Varma bananer får en lite speciell, kolaktig smak vilket gör att de passar perfekt i en enkel smulpaj med smak av nötig choklad.

Smulpaj med banan och nötchoklad
Smulpaj med banan och nötchoklad
Smulpaj med banan och nötchoklad
Banansmulpaj med nötchoklad Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2bananer- stora, eller 3 små
  • 50 gnötchoklad- t ex schweizernöt
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlhavregryn
  • 3 mskrårörsocker
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • vaniljglass

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva bananerna. Lägg dem i en ugnssäker form. Grovhacka chokladen.

  2. Blanda smöret med havregryn, socker och salt. Tillsätt chokladen. Strö smulorna över bananerna.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 min tills den fått fin färg.

  4. Servera pajen ljummen med glass och toppa med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?