Tips!
Spritsa krämen i portionsstora toppar på ett bakplåtspapper och förvara i kylen fram till servering.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här serveras smulpajen i burkar så alla får en varsin bärpaj. Pajen toppas med en kräm på vit choklad, grädde och färskost. Du kan förbereda pajen i god tid och bara hälla allt i burken före serveringen.
Bär: Blanda bär och socker. Låt stå i ca 15 min.
Blanda kokosmjöl, riven kokos och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en smuldeg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Smula ut degen i ett jämt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min, rör om då och då. Låt kallna.
Kräm: Hacka chokladen. Koka upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Låt kallna, men inte stelna.
Vispa färskosten fluffig. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Blanda i 1/2 dl grädde.
Fördela bären i portionsskålar eller i burkar. Toppa med smuldegen, spara ca 1 msk till garnering. Spritsa eller klicka över färskosttoppingen och smula över den sparade degen.
Tips: Spritsa krämen i portionsstora toppar på ett bakplåtspapper och förvara i kylen fram till servering.
Spritsa krämen i portionsstora toppar på ett bakplåtspapper och förvara i kylen fram till servering.