Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vårens vitaminrika nässlor förvälls och smörsteks - och blir ett utmärkt tillbehör till blinier och lax.
Hittar du ett bra nässelställe så sätt på dig trädgårdshandskar och plocka späda skott eller topparna på större plantor.
Foto: Michael Förster
plocka-nässlor
Skölj nässlorna noggrant i kallt vatten. Låt dem rinna av.
Foto: Michael Förster
Skölja-nässlor-recept-
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i de sköljda nässlorna. Låt dem sjuda ca 1 minut. Häll av vattnet och låt dem rinna av och svalna.
Foto: Michael Förster
Förvälla-nässlor-recept-
Hacka nässlorna. Skala och finhacka löken. Stek nässlor och lök i smör i en stekpanna ca 5 min på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
Foto: Michael Förster
steka-nässlor
tillsammans med lax.
Foto: Michael Förster
smörstekta-nässlor