Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörstekt kyckling med rostad potatis och apelsinsås

Recept av Årets kock Johan Backeus på smörstekt kyckling med rostad potatis och sås på apelsin och habanero. En enkel och jättegod sås lyfter kycklingen.

Smörstekt kyckling med rostad potatis och apelsinsås
Smörstekt kyckling med rostad potatis och apelsinsås
Smörstekt kyckling med rostad potatis och apelsinsås
Recept av Johan Backeus på smörstekt kyckling med rostad potatis och sås på apelsin och habanero. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1kyckling- (ca 1,3 kilo)
  • 2tomater
  • 800potatis
  • 1röd paprika
  • 0,5habanero
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlapelsinjuice- färskpressad
  • 1,5 mskkycklingfond- konc
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stycka kycklingen i fyra bitar. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bryn kycklingen runt om i 1 msk smör ca 5 min. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med halverade tomater.

  2. Skrubba och skär potatisen i skivor eller bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över 1 msk olja. Strö över 1 tsk salt.

  3. Tillaga båda formarna mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (80°) och potatisen är mjuk, ca 30 min.

  4. Kärna ur och finhacka paprika och chili. Lägg i en kastrull och tillsätt grädde, apelsinjuice och fond. Koka ihop utan lock ca 10 min. Mixa såsen slät.

  5. Servera kycklingen med sås, potatis, tomater och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Johan Backeus: