Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 34g
Kolhydrater: 49g
Recept av Årets kock Johan Backeus på smörstekt kyckling med rostad potatis och sås på apelsin och habanero. En enkel och jättegod sås lyfter kycklingen.
Sätt ugnen på 225°. Stycka kycklingen i fyra bitar. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bryn kycklingen runt om i 1 msk smör ca 5 min. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med halverade tomater.
Skrubba och skär potatisen i skivor eller bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över 1 msk olja. Strö över 1 tsk salt.
Tillaga båda formarna mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (80°) och potatisen är mjuk, ca 30 min.
Kärna ur och finhacka paprika och chili. Lägg i en kastrull och tillsätt grädde, apelsinjuice och fond. Koka ihop utan lock ca 10 min. Mixa såsen slät.
Servera kycklingen med sås, potatis, tomater och sallad.