Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smörstekt kavring med cheddaroströra och fikonkompott. Det bästa av julen i en munsbit! Alla komponenter går fint att förbereda och klicka ut på den smörstekta kavringen när det är dags att servera.
Fikonkompott: Skär bort skaften från fikonen och skär frukten i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Lägg fikonen i en kastrull tillsammans med citronskal, citronsaft och socker. Tillsätt eventuellt rom. Koka upp och låt sjuda i 15–20 min tills det tjocknat. Ta kastrullen från plattan och mixa hastigt med stavmixer så att de grövsta bitarna finfördelas. Låt kallna.
Cheddarröra: Mixa cheddar och crème fraiche till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
Rosta valnötterna på medelvärme i en torr panna tills de är gyllene. Låt kallna och hacka dem grovt.
Skär kavringen i bitar, ca 4x4 cm. Stek dem gyllene på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg dem på ett serveringsfat och låt kallna.
Toppa kavringen med en klick cheddarröra och lite fikonkompott. Avsluta med hackade valnötter och några timjanblad.