Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisken smakar som bäst alldeles nystekt. Vänta därför med stekningen till strax före servering.
Sås: Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör ca 3 min under omrörning i en kastrull.
Blanda ner ansjovis. Tillsätt ansjovisspad, grädde och salt. Sjud såsen på svag värme ca 5 min. Klipp ner dillen strax före servering.
Råraka: Skala potatisen och riv den grovt. Låt den rinna av i durkslag. Blanda potatisrivet med salt och peppar. Klicka ut smeten till plättar i en stekpanna med smör. Platta till dem med stekspaden.
Stek 4 plättar åt gången, ca 3 min på varje sida. Sjud grönsaksmixen enligt anvisning på förpackningen.
Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida beroende på tjocklek, precis före servering. Servera fisken med råraka, ansjovissås och grönsaker.