Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörstekt gös med ansjovissås och råraka

Fisken smakar som bäst alldeles nystekt. Vänta därför med stekningen till strax före servering. 

Smörstekt gös med  ansjovissås och råraka
Smörstekt gös med  ansjovissås och råraka
Smörstekt gös med  ansjovissås och råraka

Ingredienser

  • 600 ggösfilé- benfri
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Ansjovissås

  • 1gul lök- liten
  • 1 burkanjovisfiléer- med spad (55 g)
  • 1 msksmör
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 knippadill

Råraka

  • 600 gmandelpotatis
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 23 msksmör

Tillbehör

  • 1 pktgrönsaksmix- med broccoli, sockerärter och gröna ärter, fryst (300 g)

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör ca 3 min under omrörning i en kastrull.

  2. Blanda ner ansjovis. Tillsätt ansjovisspad, grädde och salt. Sjud såsen på svag värme ca 5 min. Klipp ner dillen strax före servering.

  3. Råraka: Skala potatisen och riv den grovt. Låt den rinna av i durkslag. Blanda potatisrivet med salt och peppar. Klicka ut smeten till plättar i en stekpanna med smör. Platta till dem med stekspaden.

  4. Stek 4 plättar åt gången, ca 3 min på varje sida. Sjud grönsaksmixen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida beroende på tjocklek, precis före servering. Servera fisken med råraka, ansjovissås och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?