Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smörstekt abborre med kantareller, ärtsallad och hasselnötsdressing är en välkänd och god smakkkombination.
Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronskal och -saft med olja, senap och honung. Krydda med salt och peppar. Blanda i ärtskotten.
Sprita ärterna. Halvera sockerärterna på diagonalen. Koka ärter och sockerärter i lättsaltat vatten ca 1 minut. Skölj i kallt vatten, låt rinna av.
Rensa svampen och stek den krispig i olja tills all vätska kokat in och svampen har fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
"Byxa” abborren. Stek fisken i smör med skinnsidan ner tills den blir blir gyllenbrun, ca 3 min på varje sida, beroende på tjocklek. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda svamp, ärter och nötter. Häll över dressingen.
Lägg salladen på tallrikar och toppa med den nystekta abborren. Garnera med ärtskott och körvel.