Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörslungade rödbetor med fetaost

Rödbetor och fetaost är en fantastisk kombination! Gott både som förrätt och som tillbehör till exempelvis grillade lammkotletter.

Smörslungade rödbetor med fetaostSmörslungade rödbetor med fetaostSmörslungade rödbetor med fetaost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 grödbetor- små , ca
  • 75 gsmör
  • 3 msktimjanblad- repade
  • 2 mskhonung- flytande
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 100150 gfetaost

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Behåll rotspets och lite av blasten så håller de färgen. Spola under rinnande vatten, tryck av skalet.

  2. Bryn smöret i en kastrull och ta från värmen. Blanda i timjanblad och honung. Vänd ner rödbetorna, värm försiktigt.

  3. Krydda med salt och peppar. Lägg upp och smula över ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök