Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörsås – beurre blanc - recept

Du kan smaksätta den här klassiska såsen med hackad gräslök, dill, löjrom, forellrom eller kanske lite citronsaft. Såsen passar bra till fisk och skaldjur.

Smörsås – beurre blanc - recept
Smörsås – beurre blanc - recept
Smörsås – beurre blanc - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlvitt vin
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 3 mskschalottenlök- finhackad
  • 250 gsmör- rumsvarmt och tärnat
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vin, vinäger och lök i en kastrull på medelvärme. Låt koka tills ungefär 1⁄2 dl av vätskan återstår.

  2. Vispa ner klickar av smöret i omgångar under konstant vispande.

  3. Smaka av såsen med salt. Mixa såsen, tillsätt eventuell smaksättning och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök