Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med stekt strömming

Recept på underbart goda smörrebröd med stekt panerad strömming och läckra tillbehör som dansk remouladsås, rödlöksringar och rostad lök.

Smörrebröd med stekt strömming
Smörrebröd med stekt strömming
Smörrebröd med stekt strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4strömmingfiléer
  • 0,5 msksötstark senap
  • 0,5 mskdill- hackad
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 0,5 dlströbröd
  • smör- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- eller vitpeppar malen

Dansk remouladsås

  • 2 dlmajonnäs
  • 0,5 dlpickles
  • 2 mskgräddfil
  • 1 tskcurry

Till servering

  • 4 skivordanskt rågbröd
  • 4salladsblad
  • 4potatisar- kokta
  • 0,5rödlök
  • 3 mskrostad lök
  • smör- till bröden

Gör så här

  1. Stekt panerad strömming: Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt.

  2. Spritsa eller bred på senap och strö över dill.

  3. Lägg på en strömming med skinnsidan uppåt på varje.

  4. Strö ut vetemjölet på ett fat.

  5. Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.

  6. Strö ut ströbrödet på ett fat.

  7. Vänd strömmingsfiléer först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.

  8. Lägg smör i stekpannan och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra.

  9. Dansk remouladsås: Lägg majonnäsen i en skål, hacka eller mixa picklesen fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen.

  10. Servering: Bred smör på bröden. Lägg på salladsblad. Skiva potatisen och lägg potatisskivorna på salladen. Dela strömmingen på längden och lägg på potatisen. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Toppa bröden med dansk remouladsås, rödlöksringar och rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök