Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med rostbiff

Klassiska smörrebröd med rostbiff. Hemgjord remoulad är enkel att göra och smakar så mycket bättre än färdigköpt.

Smörrebröd med rostbiff
Smörrebröd med rostbiff
Smörrebröd med rostbiff
Foto: Ulrika Pousette

Smörrebröd

  • 0,5rågbröd- danskt
  • 50 gsmör
  • 8rostbiff- skivor stekt

Curryremoulad

  • 0,5 burkpickles- (à 390 g)
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräddfil
  • 1 tskcurry
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Friterad lök

  • 1lök- gul
  • 1 dlvetemjöl
  • 3 dlrapsolja

Garnering

  • 1 krukavattenkrasse

Gör så här

  1. Remoulad: Låt pickelsen rinna av och finhacka den. Blanda majonnäs och gräddfil och rör i pickels. Smaka av med curry, salt och peppar.

  2. Lök: Skala och skär löken i ringar. Vänd dem i mjöl. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Fritera lökringarna i omgångar tills de är gyllenbruna, ca 2 min. Ta upp och låt löken rinna av på hushålls-papper.

  3. Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre dem med smör. Skär rostbiffen i mindre bitar och lägg dem på bröden. Klicka på remouladen och lägg på lökringarna. Garnera med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?