Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nystekt och spröd rödspättafilé med en smakrik och gyllengul remouladsås – klart att det här är en favorit bland de danska smörrebröden.
Remouladsås: Skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt.
Picklad fänkålssallad: Rör ihop ättika, vatten, socker och salt så att sockret löses upp. Skär bort rotstocken på fänkålen och skiva den tunt, helst på mandolin. Skala och skiva löken tunt. Vänd ner fänkål, lök och dill i ättikslagen i ca 15 min före servering. Det är gott om grönsakerna behåller lite av sin krispighet.
Krydda fisken med salt. Vänd den i först mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i panko.
Stek fisken frasig i smör i en stekpanna i ca 3 min på varje sida. Låt svalna något.
Bred lite av remouladsåsen på brödskivorna. Lägg på rödspättan. Toppa med mer remouladsås och picklade grönsaker utan lag.