Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med rödspätta och äggremoulad

Nystekt och spröd rödspättafilé med en smakrik och gyllengul topping – klart att det här är en favorit bland de danska smörrebröden.

Smörrebröd med rödspätta och äggremouladSmörrebröd med rödspätta och äggremouladSmörrebröd med rödspätta och äggremoulad
Foto: Ove Lindfors‎

Ingredienser

  • 4rödspättafiléer
  • salt
  • peppar- nymald
  • vetemjöl
  • 1ägg
  • panko
  • smör
  • 4danskt rågbröd
  • fänkål- hyvlad
  • citronklyftor

Remouladsås

  • 2ägg- hårdkokta
  • 1 dlmajonnäs
  • 2 mskcrème fraiche
  • 2 tskcurry
  • 4 msksaltgurka- hackad
  • 2 tskkapris- hackad
  • 4 mskäpple- hackat
  • 2 mskgräslök
  • 2 mskpersilja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och hacka äggen. Blanda med resten av ingredienserna till remouladen. Smaka av med salt.

  2. Salta och peppra fisken. Vänd i först mjöl, därefter i lätt uppvispat ägg och panko.

  3. Stek fisken frasig på båda sidor i smör. Låt svalna, men servera nystekt.

  4. Smöra brödskivorna och lägg på rödspättan. Toppa med en rejäl klick remoulad.

  5. Garnera med tunt hyvlad fänkål, en citronklyfta och kapris. Strö på hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök