Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med räkor och gravlax

Smörrebröd med en krämig röra med gravad lax och ett berg av handskalade räkor – det här läckra smörrebrödet har verkligen allt och kommer göra succé! Den gravade laxen kan bytas ut mot kallrökt lax.

Smörrebröd med räkor och gravlax
Smörrebröd med räkor och gravlax
Smörrebröd med räkor och gravlax
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 3ägg- hårdkokta
  • 6 skivordanskt rågbröd
  • 50 gtångkaviar- svart, eller stenbitsrom

Röra

  • 200 ggravad lax
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,75 dlmajonnäs
  • 1 dldill- hackad
  • 4 mskrödlök- hackad
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Garnering

  • gräslök- hackad
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Röra: Hacka laxen. Blanda ihop alla ingredienser. Krydda med salt och cayennepeppar.

  2. Skala räkorna. Skala och skär äggen i klyftor.

  3. Bred en del av röran på bröden. Lägg på räkorna i en rejäl hög. Toppa med en klick laxröra. Garnera med rom, äggklyftor, hackad gräslök, citronklyftor och dill.

Vad tyckte du om receptet?