Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smörrebröd med pastej, knaperstekt bacon och champinjoner är det danska originalet. Men med en skiva fransk lantpaté och hemgjord vingelé blir det ännu festligare.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Värm 0,5 dl vin. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i vinet. Tillsätt resten av vinet. Häll blandningen i en djup tallrik. Låt stelna i kylen i ca 4 tim.
Halvera baconskivorna tvärsöver och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i smör tills de fått fin färg.
Skär patéskivorna i 2 skivor vardera på diagonalen. Lägg dem på bröden. Toppa med bacon och champinjoner.
Skär gelén i små tärningar och ”droppa” över patén. Strö på hackad persilja och servera.