Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med gubbröra

Recept på smörrebröd med gubbröra. På Långbro pocheras äggen på ett lite mer komplicerat sätt än det traditionella. Äggen blir mindre och äggvitan drar ihop sig. Resultatet blir mer som ett vanligt löskokt ägg.

Smörrebröd med gubbröraSmörrebröd med gubbröraSmörrebröd med gubbröra
Fördela gubbröran på bröden och toppa med ägg, ansjovis och lök. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 10påskkavring- skivor
  • 2 msksmör- rumsvarmt

Gubbröra

  • 15färskpotatisar- kokta, kalla eller delikatesspotatisar (400 g)
  • 2saltgurkor- hela
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 0,5 dlkaviar- orökt
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

pocherade ägg

  • 5 dlvatten- + 1 l vatten
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 5ägg
  • 1 msksalt

Garnering

  • 1rödlök- liten
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • dill

Gör så här

  1. Ägg: Blanda 5 dl vatten och ättiksprit i en bunke. Knäck i äggen och låt stå ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten och salt i en låg, vid panna. Häll försiktigt i vattnet med äggen och låt sjuda 4-5 min. Ta upp äggen med hålslev och lägg dem i isvatten. Halvera dem.

  2. Gubbröra: Skala och skär potatisen i små tärningar. Tärna gurkan. Blanda potatis, gurka, dill, gräslök och kaviar. Salta och peppra.

  3. Bre smör på bröden. Skala och skär  löken i tunna ringar. Fördela gubbröran på bröden. Toppa med ägg, ansjovis och lök. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?