Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med avokado, räkor och rom

Smörrebröd kan kallas Danmarks nationalrätt, och är en smörgås som ofta består av en skiva grovt bröd med olika pålägg. Här med avokado, räkor och rom. Mums! 

Smörrebröd med avokado, räkor och rom
Smörrebröd med avokado, räkor och rom
Smörrebröd med avokado, räkor och rom
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivorbröd
  • 2 msksmör
  • 3avokado- mogna
  • 250 gräkor- skalade, i lake
  • 75 glöjrom- eller stenbitsrom
  • vattenkrasse- eller annan krasse
  • 6citronskivor
  • 2 krmflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Bred brödskivorna med smör. Skiva avokadon tunt.

  2. Fördela avokado och räkor på smörgåsarna. Toppa med löjrom, krasse och citronskivor. Strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?