Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med äggröra och rökt lax

Fröströssel som blir över passar fint att strö över sallader.

Smörrebröd med äggröra och rökt lax
Smörrebröd med äggröra och rökt lax
Smörrebröd med äggröra och rökt lax
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivorbröd
  • 2 msksmör
  • 6 skivorlax- kallrökt
  • 4rädisor- –6
  • 2 msksmörgåskrasse- klippt

Äggröra

  • 4ägg
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Fröströssel, ca 1 1/2 dl

  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 1 mskvita sesamfrön
  • 1 msksvarta sesamfrön
  • 0,25 tskflingsalt

Garnering

  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Fröströssel: Blanda alla ingredienser.

  2. Äggröra: Blanda äggen med grädde, vatten, salt och peppar i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i äggstanningen. Sänk till medelvärme och rör tills äggröran är krämig.

  3. Bred brödskivorna med smör. Skiva rädisorna tunt. Toppa med äggröra, lax, rädisor och krasse. Avsluta med 1–2 msk fröströssel och peppar.

Vad tyckte du om receptet?