Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med ägg och tomat

Detta är en klassiker, som alla danskar uppskattar. Många barn får med sig en ägg- och tomatsmörgås i matlådan till skolan som lunch varje dag.

Smörrebröd med ägg och tomat
Smörrebröd med ägg och tomat
Smörrebröd med ägg och tomat

Ingredienser

  • 1rågbröd- skiva, hembakat
  • 0,5 msksmör- eller margarin
  • 1ägg- hårdkokt
  • 1tomat- mogen, fast
  • 1 mskmajonnäs
  • 1,5 mskkryddkrasse- klippt

Gör så här

  1. Halvera rågbrödet – i Danmark äter man gärna rågbrödskivorna i halve. Det anses mer lätthanterligt och aptitligt än en enda stor skiva, lastad med pålägg.

  2. Bred rågbrödet med matfett. Skiva ägg och tomat och varva ägg- och tomatskivor på tegelpannevis på brödet. Spritsa på en sträng majonnäs och strö över kryddkrasse.

Vad tyckte du om receptet?