Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse

Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse passar bra på påskbuffén. Halvera bröden om du vill att smörrebröden ska räcka till 8 personer på buffé.

Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse
Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse
Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 skivorbröd- t ex rågbröd
  • 2 msksmör
  • 4ägg- hårdkokta
  • 1apelsin
  • 1rödlök- liten
  • 200 glax- kallrökt
  • 0,5 askärtskott
  • 2 msksmörgåskrasse- klippt
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtolja

  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 dlbasilika- hackad
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Örtolja: Mixa ingredienserna till oljan med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Bred smör på brödskivorna. Skala och skiva äggen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor. Skala och skär löken i tunna skivor.

  3. Lägg lax, ägg, apelsin och lök på bröden. Toppa med ärtskott och krasse. Ringla över örtolja och strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?