Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smörgåstårta med skinka och matjes - kallas Skåning. I den här smörgåstårtan samsas de typiskt söta och kryddiga skånska smakerna utmärkt.
Koka äggen i tio minuter. Låt dem svalna helt i kallt vatten innan du skalar dem, så slipper du en grön hinna kring gulan.
Skiva kavringen och kantskär den. Smöra brödet noga, det håller ihop strukturen.
LAGER 1: Hacka skinkan lite lagom fint, skalad rödlök och äpple mycket fint. Blanda med potatissalladen. Smaka av med svartpeppar
LAGER 2: Vispa grädden styv. Mosa pastejen med en gaffel och rör ihop med den vispade grädden till en luftig blandning. Mixa ej, då förstörs konsistensen. Finhacka ättiksgurkorna och blanda ner mot slutet.
LAGER 3: Använd hela burken senapssill, men ta upp och finhacka sillbitarna. Blanda med en gaffel senapssill, extra skånsk senap och philadelphiaost.