Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja, salt, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Tillsätt inte mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Häll degen - utan att arbeta den - i en smord långpanna, cirka 30x20 cm. Nagga med en gaffel. Låt degen jäsa i 30-40 minuter.
Häll på lite olivolja och grädda brödet i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
Låt brödet svalna på ett galler. När brödet är kallt - skär bort kanterna och dela det i 3 bottnar.
Gör under tiden fyllningarna: Mixa oliver, persilja, sardeller, olivolja och citron till en röra med hjälp av en stavmixer.
Blanda avrunnen tonfisk, majonnäs, gräddfil, kapris, dijonsenap, salt och peppar till en röra.
Bred fyllning 1 ovanpå den nedre bottnen. Lägg på en botten och bred på fyllning
Lägg på den övre bottnen. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra. Bred röran över hela smörgåstårtan. Garnera med tonfiskbitar som du lägger i högar, skinka formade till rosor, äggklyftor, oliver och kapris.
Garnera med rucola runtom på sidorna. Ställ tårtan kallt tills det är dags att servera.
Recept från Mitt kök