Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på god och matig smörgåstårta med varmrökt lax och krabba.
Skär brödskivorna kantfria. Lägg 2 ½ brödskivor intill varandra till en kvadrat på ett fat. Putsa till kanterna, så det stämmer.
Laxfyllning: Blanda samman yoghurt, majonnäs, varmrökt lax, äpple, pepparrot och gräslök till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen på brödlagret. Toppa med 2 ½ brödskivor tvärs över det första lagret.
Krabbfyllning: Öppna och häll av vätskan ur burkarna med salladskrabba. Blanda samman yoghurt, majonnäs, vitlök, chilisås och blanda ner krabbköttet. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på andra lagret bröd. Täck med ett sista lager bröd.
Vispa crème fraichen hårt och blanda med färskost, rivet citronskal och salt. Bred blandningen över och runt kanterna på tårtan. Så långt kan du förbereda. Täck med plastfolie och låt stå 6 timmar i kylen, innan tårtan garneras. Garnera med ruccolasallat runt kanten. Forma och lägg laxrosor och halva citronskivor vid kanten, tärnad gurka och ruccolasallat i mitten och skivade rädisor mitt emellan.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök