Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med skaldjur

En smörgåstrårtdröm! En krämig och god smörgåstårta med salta räkor i drivor.

Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta med skaldjur
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 12landgångsbröd- vitt, utan kanter

Fyllning

  • 3 dlmajonnäs
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlpurjolök- finhackad,det vita
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 1 burktonfisk i vatten
  • 2 mskchilisås
  • 1 mskcitronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 500 gräkor- färska
  • 4ägg- hårdkokta
  • 1huvudsallad
  • 1 msksmör
  • 3 mskmajonnäs
  • 0,5gurka- skivad på längden
  • 2citroner- klyftor
  • dillvippor

Gör så här

  1. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, purjolök och dill i en bunke. Rör ner väl avrunnen tonfisk. Blanda noga så att tonfisken finfördelas. Smaksätt med chilisås, citronsaft och krydda med salt och peppar.

  2. Skala räkorna och skär äggen i klyftor. Skölj salladen.

  3. Lägg ut tre brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund. Bred på ett lager fyllning. Lägg på ett nytt lager med tre skivor bröd och bred på fyllning. Avsluta med ett lager bröd. Fram till hit går det bra att förbereda dagen innan och förvara i kylen väl plastat.

  4. Smöra ovansidan av brödet. Fördela ut salladsbladen ovanpå och runt om. Tryck till lätt. Fördela majonnäs i mitten av tårtan och en bit ut mot kanterna. Garnera med räkor, ägghalvor och skivor av gurka och citron. Avsluta med dillvippor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök