Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med skaldjur och färskost

Smörgåstårta med skaldjur och färskost
Smörgåstårta med skaldjur och färskost
Smörgåstårta med skaldjur och färskost
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 24formbröd

Fyllning 1

  • 300 gphiladelphia
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlpurjolök- finhackad
  • salt
  • peppar

Fyllning 2

  • 2avokado
  • 1 mskcitron- pressad
  • 100 gphiladelphia
  • salt
  • 400 gräkor- skalade
  • 400 gphiladelphia
  • 2 dlcrème fraiche

Topping

  • 400 gräkor- skalade
  • 1 burkkräftstjärtar i lag- ca 170 g avrunna
  • 2avokado
  • 100 gmango- tärnad,gärna fryst
  • bladpersilja- eller koriander

Gör så här

  1. Börja med fyllningarna. Blanda philadelphiaost, crème fraiche och finhackad purjolök till en röra. Smaka av med salt och peppar.

  2. Gröp ur innehållet på avokadon och tillsätt citronen. Mosa avokadon tillsammans med philadelphiaosten. Smaka av med lite salt.

  3. Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg 2 skivor på bredden och 3 skivor på längden på en bricka. Bred på hälften av fyllning

  4. Lägg på ett lager brödskivor. Lägg dem gärna så att de täcker skarvarna i brödlagret under, på så vis får du en smörgåstårta som håller ihop bättre.

  5. Bred på fyllning Täck med räkorna. Lägg på ett lager brödskivor. Bred på resten av fyllning Lägg på de resterande brödskivorna.

  6. Blanda philadelphia och crème fraiche. Täck hela smörgåstårtan med röran.

  7. Garnera med räkor, avrunna kräftstjärtar, skivad avokado och mango. Toppa med lite bladpersilja eller koriander.

  8. Ställ smörgåstårtan kallt tills det är dags att äta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök