Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med sill

Välj att göra denna goda smörgåstårta i små portionsformar eller som en avlång tårta. Det blir extra effektfullt om man blandar ljust och mörkt bröd så att den blir randig.

Smörgåstårta med sill
Smörgåstårta med sill
Smörgåstårta med sill
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1kavring- skivade till 8 långa skivor eller 8 skivor vitt landgångsbröd utan kanter

Fyllning

  • 2 burkarmatjessill
  • 2ägg- hårdkokta
  • 1gul lök
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dldill- finhackad
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 askfärskost
  • 1rödlök- i skivor
  • 1 knippadill- finhackad
  • 1 knippagräslök- finhackad

Gör så här

  1. Lägg ut två skivor kavring på ett fat. Finhacka matjessill, ägg och gul lök. Blanda med majonnäs, crème fraiche, dill och peppar. Varva bröd och fyllning och avsluta med två brödskivor.

  2. Bred ut ett lager färskost över tårtan.

  3. Ta ut fyrkanter eller runda former till små mini tårtor. Avsluta med skivad rödlök, dill och finhackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök