Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med lax

En smakrik smörgåstårta där skivor av kallrökt lax pryder utsidan. Och inuti finns en krämig fyllning med varmrökt lax, dill och lena ärtor. Perfekt till festen!

Smörgåstårta med lax
Smörgåstårta med lax
Smörgåstårta med lax
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 12landgångsbröd- vitt, utan kanter

Fyllning

  • 200 gvarmrökt lax
  • 0,5gurka- skalad och finhackad
  • 50 ggröna ärter
  • 1rött äpple- skalat och finhackat
  • 0,5purjolök- (det vita) finhackat
  • 1 knippadill- finhackad
  • 1 knippapersilja- finhackad
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 dlgräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 askfärskost
  • 300 gkallrökt lax
  • 3ägg- hårdkokta
  • 100 gishavsrom- eller löjrom
  • dillvippor
  • citronklyftor
  • krasse

Gör så här

  1. Lägg ut två skivor bröd som botten till en avlång tårta eller forma som till en rund.

  2. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Bred ut över brödskivorna. Varva bröd och fyllning. Avsluta med ett lager bröd. Plasta och ställ i kylen, gärna över natten.

  3. Bred ut färskost över tårtbotten. Täck med laxskivor. Garnera med äggklyftor, ishavsrom, dill, citronklyftor och krasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök