Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med lax och ägg

En vacker smörgåstårta där laxen utgör en yttre heltäckande garnering

Smörgåstårta med lax och ägg
Smörgåstårta med lax och ägg
Smörgåstårta med lax och ägg
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 24formfranska

Kaviar- & äggfyllning

  • 4ägg- kokta och kalla
  • 3 dlkeso- (300 g)
  • 1 dlkaviar- lättrökt,till exempel Kalles kaviar
  • 1 dlpurjolök- finhackad
  • 1 dldill- finhackad
  • 1 dlcrème fraiche
  • salt
  • peppar

Lax- & Philadelphiafyllning

  • 200 ggravad lax
  • 1 dlsmörgåsgurka- finhackad
  • 100 gphiladelphia
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • salt
  • peppar

Garneringskräm

  • 200 gphiladelphia
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Till garnering

  • 500 ggravad lax
  • 750 gräkor- oskalade eller 300 g räkor skalade
  • 4ägg- kokta kalla
  • 1,5 dlcrème fraiche-
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Mosa äggen i en bunke. Rör ner keso, kaviar, purjolök, dill, crème fraiche, salt och peppar.

  2. Skär laxen i små bitar och blanda den i en annan bunke med smörgås- gurka, Philadelphiaost, crème fraiche, salt och peppar.

  3. Skär bort kanterna på bröd- skivorna. Skär brödskivorna så att det blir 4 runda bottnar. Använd en tallrik, 24 centimeter i diameter, som mall.

  4. Lägg en brödbotten på en bricka. Täck med hälften av kaviar- och äggfyllningen.

  5. Lägg på en brödbotten, lägg den så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel. Täck med lax- och Philadelphiafyllningen.

  6. Täck med en brödbotten och resten av kaviar- och äggfyllningen. Avsluta med en brödbotten.

  7. Garneringskräm: Blanda Philadelphia och crème fraiche i en skål. Bred ovanpå och runtom.

  8. Lägg på den gravade laxen så att den täcker hela smörgåstårtan.

  9. Skala räkorna och garnera med dem samt med ägg delade i kvartar. Lägg på klickar av crème fraiche. Avsluta med dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök