Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vacker smörgåstårta där laxen utgör en yttre heltäckande garnering
Mosa äggen i en bunke. Rör ner keso, kaviar, purjolök, dill, crème fraiche, salt och peppar.
Skär laxen i små bitar och blanda den i en annan bunke med smörgås- gurka, Philadelphiaost, crème fraiche, salt och peppar.
Skär bort kanterna på bröd- skivorna. Skär brödskivorna så att det blir 4 runda bottnar. Använd en tallrik, 24 centimeter i diameter, som mall.
Lägg en brödbotten på en bricka. Täck med hälften av kaviar- och äggfyllningen.
Lägg på en brödbotten, lägg den så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel. Täck med lax- och Philadelphiafyllningen.
Täck med en brödbotten och resten av kaviar- och äggfyllningen. Avsluta med en brödbotten.
Garneringskräm: Blanda Philadelphia och crème fraiche i en skål. Bred ovanpå och runtom.
Lägg på den gravade laxen så att den täcker hela smörgåstårtan.
Skala räkorna och garnera med dem samt med ägg delade i kvartar. Lägg på klickar av crème fraiche. Avsluta med dillkvistar.
Recept från Mitt kök