Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med kyckling och frukt

Recept på smörgåstårta med kyckling. Testa en ny smörgåstårta till buffén, kalaset eller jobblunchen.

Smörgåstårta med kyckling och frukt
Smörgåstårta med kyckling och frukt
Smörgåstårta med kyckling och frukt
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 8 skivorlandgångsbröd

Fruktfyllning

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskfransk senap
  • 1 burkfruktcocktail i juice- 415 g
  • 1äpple
  • salt- peppar

Kycklingfyllning

  • 300 ggrillad salladskyckling- fryst
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlmango chutney
  • salt- peppar

Till garnering

  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 huvudgrönsallad
  • 70 gskinka- kallrökt och lufttorkad
  • röda vindruvor- kärnfria
  • 1 askphysalis
  • 0,5galiamelon
  • cocktailtomater
  • gurkskivor

Gör så här

  1. Skär brödskivorna kantfria. Lägg 2 ½ brödskivor intill varandra till en kvadrat på ett fat. Putsa till kanterna, så det stämmer.

  2. Fruktfyllning: Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Smaksätt med senap. Öppna och sila av juicen från burken med fruktcocktail. Blanda ner frukten plus urkärnat och tärnat äpple. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödlaget. Täck med de sista 2 ½ brödskivorna tvärs över det förra lagret.

  3. Kycklingfyllning: Tina kycklingen och hacka i mindre bitar. Blanda samman yoghurt, majonnäs, mango chutney och kyckling. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödbotten. Täck med 2 ½ brödskivor tvärs över det första lagret.

  4. Vispa crème fraichen tjock till garneringen och blanda med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Bred ovanpå och runt kanterna på tårtan. Plasta och ställ i kylen några timmar eller till nästa dag. Garnera med salladsblad runt kanterna. Lägg kallrökt och lufttorkad skinka runt kanten med valnötskärnor, tomater och gurkskivor. Lägg vindruvor i mitten och physalis runt om. Gör kulor av galiamelon och lägg överst. Toppa med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök