Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smörgåstårta med kyckling. Testa en ny smörgåstårta till buffén, kalaset eller jobblunchen.
Skär brödskivorna kantfria. Lägg 2 ½ brödskivor intill varandra till en kvadrat på ett fat. Putsa till kanterna, så det stämmer.
Fruktfyllning: Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Smaksätt med senap. Öppna och sila av juicen från burken med fruktcocktail. Blanda ner frukten plus urkärnat och tärnat äpple. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödlaget. Täck med de sista 2 ½ brödskivorna tvärs över det förra lagret.
Kycklingfyllning: Tina kycklingen och hacka i mindre bitar. Blanda samman yoghurt, majonnäs, mango chutney och kyckling. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödbotten. Täck med 2 ½ brödskivor tvärs över det första lagret.
Vispa crème fraichen tjock till garneringen och blanda med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Bred ovanpå och runt kanterna på tårtan. Plasta och ställ i kylen några timmar eller till nästa dag. Garnera med salladsblad runt kanterna. Lägg kallrökt och lufttorkad skinka runt kanten med valnötskärnor, tomater och gurkskivor. Lägg vindruvor i mitten och physalis runt om. Gör kulor av galiamelon och lägg överst. Toppa med bladpersilja.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök