Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga nötter och fräsch basilikasås sätter god smak på den här tårtan.
Sätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingen på båda sidor med salt och peppar. Stek i olja några minuter på båda sidor så att kycklingen får fin färg. Lägg över på en plåt och stek klart i ugnen på cirka 15-20 minuter. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka dem när de svalnat något.
Fortsätt med fyllningen. Mixa äggulor med senap, finhackad vitlök, sardeller, citronsaft och vitvinsvinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning eller med mixern. Tillsätt parmesan, rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Gör basilikasåsen. Plocka loss basilikablad och kör slät i en mixer tillsammans med olja, vitlök och citronsaft. Salta och peppra.
När kycklingen svalnat skiva den i lagom stora munsbitar. Skär brödet i generösa skivor längs med, använd två mittskivor. Skölj romansalladen.
Lägg ut en skiva bröd och täck med några matskedar fyllning. Fortsätt med salladsblad, rucola och kyckling. Lägg på ett nytt lager bröd och gör samma sak.
6 Garnera med kapris, rostade nötter och hyvlad parmesan. Avsluta med att ringla över basilikasås.
Recept från Mitt kök