Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med fetaost och rökt fårfiol

Smörgåstårta med rökt fårfiol och fetaost blir förstås succé. Fårfiolen går också bra att byta mot hamburgerkött eller rökt renstek. En riktigt god smörgåstårta.

Smörgåstårta med fetaost och rökt fårfiolSmörgåstårta med fetaost och rökt fårfiolSmörgåstårta med fetaost och rökt fårfiol
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8 stlandgångsbröd- skivor

Köttfyllning

  • 200 gfårfiol- rökt
  • 500 gkesella
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 dlgräslök- hackad

Ostfyllning

  • 300 gfetaost
  • 4 dlcrème fraiche- lätt

Garnering

  • fårfiol
  • gräslök
  • rädisor
  • druvor
  • valnötter

Gör så här

  1. Kantskär brödet.

  2. Finhacka fårfiolen. Blanda fårfiol, kesella, senap och gräslök.

  3. Mixa ihop fetaost och crème fraiche.

  4. Lägg 2 bröd bredvid varandra. Bred på hälften av köttfyllningen. Lägg på ett lager bröd och bred över knappt hälften av ostfyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred över resten av köttfyllningen. Avsluta med bröd.

  5. Bred resten av ostkrämen över och runt hela tårtan. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

  6. Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera med fårfiol, rädisor, druvor och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök