Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med räkor, lax och citrusmarinerad fänkål. Fylld med len pepparrotskräm. Klassiska smaker som passar perfekt till påsk.
Finhacka laxen och blanda samman fyllningen. Rör ner lax, majonnäs, crème fraiche, purjolök, dill och pepparrot i en bunke. Blanda noga och smaksätt med citronsaft, chilisås, salt och peppar.
Skala räkorna och skölj salladen.
Dela fänkålen på mitten och skär bort rotstocken längst ner. Skiva fänkålen riktigt fint. Dela gurkan på mitten och skrapa bort fröna med en sked. Skiva gurkan i långa remsor med en osthyvel. Riv skalet och pressa saften ur citronen och blanda med grönsakerna. Krydda med salt och socker. Låt dra en stund i rumstemperatur.
Lägg ut tre brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund. Bred på ett lager fyllning. Lägg på ett nytt lager med bröd och bred på fyllning. Avsluta med ett lager bröd. Fram till hit går det bra att förbereda dagen innan och förvara i kylen väl plastat.
Smöra ovansidan av brödet. Fördela ut salladsbladen ovanpå och runtom. Tryck till lätt. Pressa bort överflödig marinad från fänkål och gurksalladen och fördela ut över tårtans mitt. Lägg ut lax och räkor i ett vackert mönster och garnera med citronskivor och dillvippor.
Recept från Mitt kök