Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prova denna fantastiska smörgåstårta i Italiensk tappning, fylld med godsaker som oliver och Philadelphiaost och toppad med salami, kronärtskocka och pinjenötter. Vill du äta vegetariskt – ersätt salamin med soltorkade tomater och kronärtskockshjärtan.
Skär tomaterna i riktigt små bitar och blanda dem med turkisk yoghurt, pinjenötter, citronskal, salt och peppar i en bunke.
Mixa Philadelphiaost och gröna oliver i en annan bunke med höga kanter. Använd en stavmixer eller en matberedare. Salta och peppra.
Skär bort den hårda bottnen på brödet, det ska inte användas. Dela resten av brödet på längden så att det blir 3 ganska tunna bottnar. Den översta skorpan av brödet kommer du inte heller att använda.
Lägg den nedre bottnen på en bricka. Bred på knappt 2/3 av tomat- och pinjenötsfyllningen.
Täck med en botten till och bred på oliv- och Philadelphiafyllningen. Avsluta med den sista botten och resten av tomat- och pinjenötsfyllningen.
Gör rullar av salamin och lägg dem ovanpå tillsammans med avrunna kronärtskockor, oliver och pinjenötter. Avsluta med att lägga på bladpersilja eller annan ört.
Recept från Mitt kök