Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta från italien med salami & pinjenötter

Prova denna fantastiska smörgåstårta i Italiensk tappning, fylld med godsaker som oliver och Philadelphiaost och toppad med salami, kronärtskocka och pinjenötter. Vill du äta vegetariskt – ersätt salamin med soltorkade tomater och kronärts­kockshjärtan.

Smörgåstårta från italien med salami & pinjenötterSmörgåstårta från italien med salami & pinjenötterSmörgåstårta från italien med salami & pinjenötter
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1lantbröd- ganska stort eller surdegsbröd, cirka 20 × 35 centimeter

Tomat- & pinjenötsfyllning

  • 150 gsoltorkade tomater- avrunna
  • 6 dlturkisk yoghurt
  • 100 gpinjenötter
  • 1citron- finrivet skal
  • salt
  • peppar

Oliv- & Philadelphiafyllning

  • 150 gphiladelphia
  • 100 ggröna oliver med pimiento- avrunna
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • 200 gsalamiskivor
  • 0,5 burkkronärtskockor- marinerade
  • 100 ggröna oliver- avrunna
  • 2 mskpinjenötter
  • bladpersilja- eller annan ört

Gör så här

  1. Skär tomaterna i riktigt små bitar och blanda dem med turkisk yoghurt, pinjenötter, citronskal, salt och peppar i en bunke.

  2. Mixa Philadelphiaost och gröna oliver i en annan bunke med höga kanter. Använd en stavmixer eller en matberedare. Salta och peppra.

  3. Skär bort den hårda bottnen på brödet, det ska inte användas. Dela resten av brödet på längden så att det blir 3 ganska tunna bottnar. Den översta skorpan av brödet kommer du inte heller att använda.

  4. Lägg den nedre bottnen på en bricka. Bred på knappt 2/3 av tomat- och pinjenötsfyllningen.

  5. Täck med en botten till och bred på oliv- och Philadelphiafyllningen. Avsluta med den sista botten och resten av tomat- och pinjenötsfyllningen.

  6. Gör rullar av salamin och lägg dem ovanpå tillsammans med avrunna kronärtskockor, oliver och pinjenötter. Avsluta med att lägga på bladpersilja eller annan ört.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök