Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt saftiga smörgåsbakelser med kräftor och sparris passar fint på vårens fester.
Tryck ut 18 rundlar ur bröden med hjälp av en utstickare/mått eller ett stort glas
Hacka fänkål och sparrisstjälkar. Blanda kesella, majonnäs, fänkål, sparris, kräftstjärtar, dill och skaldjursfond i en skål till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
Bred fyllningen på 12 av rundlarna och lägg dem ovanpå varandra, till 6 bakelser. Toppa med 6 rundlar bröd.
Blanda kesella, crème fraiche och riven ost. Smaka av med honung, salt, peppar och kajennpeppar. Bred krämen runtom och ovanpå bakelserna. Hit kan du förbereda.
Skölj och torka spenatbladen. Tryck fast jämnstora blad runt kanterna.
Toppa bakelserna med kräftstjärtar, sparrisknoppar, citronskivor och dill.
Recept från Mitt kök