Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgås­bakelse med kräftor och sparris


Härligt saftiga smörgåsbakelser med kräftor och sparris passar fint på vårens fester.

Smörgås­bakelse med kräftor och sparris

Smörgås­bakelse med kräftor och sparris

Smörgås­bakelse med kräftor och sparris

THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 18brödskivor- vita

Fyllning:

  • 125 gkesella
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 litenfänkål
  • 9 stjälkarsparris- kokta, gröna (spara knopparna till dekoration)
  • 170 gkräftstjärtar- hackade
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 mskskaldjursfond- koncentrerad
  • salt- svartpeppar

Ostkräm:

  • 125 gkesella- 10 %
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlvästerbottensost- riven, lagrad
  • 1 tskakaciahonung
  • salt- svartpeppar och kajennpeppar

Dekoration:

  • 70 gbabyspenat
  • 50 gkräftstjärtar
  • sparrisknoppar
  • dill
  • citronskivor

Gör så här

  1. Tryck ut 18 rundlar ur bröden med hjälp av en utstickare/mått eller ett stort glas

  2. Hacka fänkål och sparrisstjälkar. Blanda kesella, majonnäs, fänkål, sparris, kräftstjärtar, dill och skaldjursfond i en skål till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bred fyllningen på 12 av rundlarna och lägg dem ovanpå varandra, till 6 bakelser. Toppa med 6 rundlar bröd.

  4. Blanda kesella, crème fraiche och riven ost. Smaka av med hon­ung, salt, peppar och kajennpeppar. Bred krämen runtom och ovanpå bakelserna. Hit kan du förbereda.

  5. Skölj och torka spenatbladen. Tryck fast jämnstora blad runt kanterna.

  6. Toppa bakelserna med kräftstjärtar, sparrisknoppar, citronskivor och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök