Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör gärna tomaterna någon eller några dagar i förväg, så går det hela ännu snabbare.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna på mitten och lägg dem med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Häll över olivolja och blanda tomaterna med oljan samt krossad vitlök. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen och rosta i 20–25 minuter.
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur dem och skär i skivor. Blanda med limesaften. Skär haloumin i centimetertjocka skivor och stek (strax innan tomaterna börjar bli färdiga) i rapsolja och smör i cirka 2 minuter på varje sida. De ska få en kraftig gyllenbrun färg på båda sidor.
Rosta bröden och toppa med babyspenat, avokado, haloumi samt rostad tomat. Smaka av med salt och peppar och ringla eventuellt lite av oljan från tomaterna överst. Servera genast.
Recept från Mitt kök