Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hembakad leverpastej är inte krångligt att göra. Med enkel smaksättning och fin kalvlever får man en krämigt god leverpastej.
Sätt ugnen på 175°.
Skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Låt kallna.
Putsa levern fri från hinnor. Skär lever och späck i mindre bitar. Mixa lök, lever, späck, fläskfärs, ansjovis, timjan och kryddnejlika slätt i matberedare.
Vispa ihop grädde och mjöl. Blanda ner det och ägg i leversmeten. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie. Ställ formen i vattenbad. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, till 75° innertemperatur. Låt kallna och ställ i kylen över natten.
Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp.
Krydda med salt och dill.
Skiva gurkan tunt på mandolin eller med en osthyvel.
Blanda ner den i lagen. Låt stå ca 15 min.
Ansa och skiva rädisorna tunt och lägg dem i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga.
Skala löken. Finhacka den och gräslöken.
Lägg leverpastejskivor på brödskivorna och skär runt så att pastej och bröd blir lika stora.
Toppa med gurka, rädisor och lök.