Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på s’mores* chokladmousse i glas. Len mörk chokladmousse med fluffig marängtopp. Ursprunget är en ”campingefterrätt” från USA med grillad marshmallow och choklad mellan två kex. Här har vi förädlat den till en läcker och luftig dessert.
*S’mores står för some mores, eftersom det är svårt att sätta stopp när man börjat äta.
Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör ner äggulorna i chokladen. Vänd i äggvitorna.
Fördela moussen i portionsskålar. Låt stelna i rumstemperatur.
Italiensk maräng: Häll äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin. Koka vatten och socker till 121°. Vispa äggvitorna till ett fast skum när sockerlagen är 110°. Häll sockerlagen i äggvitorna i en tunn stråle under kraftig vispning. Sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
Krossa digestivkexen och strö dem på moussen. Toppa med italiensk maräng. Bränn marängen med en brännare och servera direkt.