Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lyxigare dessert får man leta efter! Denna söta pizza med chokladkräm, marshmallows och krossade kakor är den perfekta dessertpizzan och en god, praktisk dessert att dela på om man är många.
Vispa ut torrjästen i mjölken och tillsätt sedan alla andra ingredienser till degen förutom smöret. Arbeta degen i en köksassistent med degkrok i ca 5 min på medelhastighet. Tillsätt sedan smöret lite i taget och arbeta ihop tills allt är väl blandat, skrapa ner degen från kanterna om det behövs. Plasta in degen och kyl i ca 3 tim.
Chokladkräm: Blanda grädde och mjölk i en kastrull och låt det koka upp. Vispa ihop äggulor och socker lätt och häll över gräddmjölken medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm krämen tills den tjocknar, ca 84°. Ta kastrullen från plattan och sila över i en skål med chokladen. Rör om eller mixa till en slät kräm. Plasta och låt stå i kylen i 2–4 tim.
Sätt ugnen på 190°. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en rundel, 20–25 cm i diameter. Toppa rundlarna med hälften av chokladkrämen, men lämna lite kant kvar. Pensla kanterna med en äggula blandad med vatten och grädda pizzorna i ca 10 min.
Ta ut pizzorna och låt dem svalna en aning. Toppa dem sedan med marshmallowfluff som bränns av med brännare. Skeda på resterande chokladkräm, toppa med krossade kakor och minimarshmallows.