Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en krämig fyllning av mörk choklad, vispgrädde och digestivekex och häll den över en nybakad kladdkaka. Bred på ett marängtäcke och bränn med en gasolbrännare.
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform eller en pajform, 22 centimeter i diameter, med helbotten.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker lätt i en bunke.
Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 17 minuter. Låt kakan svalna.
Fyllning: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Låt svalna.
Häll chokladkrämen över kakan, smula över kexen och låt den stelna i rumstemperatur, det tar ett par timmar.
Marängtäcke: Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin.
Koka vatten och socker till 121 grader. Börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp när sockerlagen har kommit upp i 110 grader.
Häll sockerlagen i en fin stråle över äggvitorna under vispning. Vispa i ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
Bred marängen över chokladkrämen. Bränn med en gasolbrännare.
Recept från Mitt kök