Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegstortini med körsbärstomater

Servera gärna dessa smördegstortinis ljumma eller varma. De går också bra att göra i god tid och frysa in.

Smördegstortini med körsbärstomaterSmördegstortini med körsbärstomaterSmördegstortini med körsbärstomater

Ingredienser

  • 3smördegsplattor- frysta

Fyllning

  • 2schalottenlökar
  • 150 gkörsbärstomater
  • 2 msksmör
  • 1 tskråsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • parmesan- flagad
  • kvistartimjan

Gör så här

  1. Ta ut och låt smördegsplattorna halvtina i rumstemperatur, ca 10 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 1 minut. Blanda i tomaterna och strö på sockret. Krydda med salt och peppar. Fräs ca 3 min. Låt kallna.

  3. Kavla ut smördegsplattorna till kvadrater, ca 16 x 16 cm. Ta ut rundlar med mått, ca 8 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga rundlarna med en gaffel. Lägg fyllningen mitt på rundlarna.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med parmesan och timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?