Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna dessa smördegstortinis ljumma eller varma. De går också bra att göra i god tid och frysa in.
Ta ut och låt smördegsplattorna halvtina i rumstemperatur, ca 10 min. Sätt ugnen på 200°.
Skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 1 minut. Blanda i tomaterna och strö på sockret. Krydda med salt och peppar. Fräs ca 3 min. Låt kallna.
Kavla ut smördegsplattorna till kvadrater, ca 16 x 16 cm. Ta ut rundlar med mått, ca 8 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga rundlarna med en gaffel. Lägg fyllningen mitt på rundlarna.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med parmesan och timjankvistar.