Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegstartelette med gräddkräm

Fantastiskt god och lättbakad tartelette som varken kräver särskilt många ingredienser eller så mycket ansträngning.

Smördegstartelette med gräddkräm
Smördegstartelette med gräddkräm
Smördegstartelette med gräddkräm
HELÉN PE

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- färdig, kyld
  • 2 tskströsocker
  • 500 ghallon- färska eller frysta
  • 1,5 mskflorsocker
  • 1äggvita
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,75 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den färdiga smördegsrullen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla den med uppvispad äggvita. Skär sedan bort cirka 1 centimeter av kanterna runtom hela och skär till dem så att de passar att lägga som en ”mur” kring hela plattan. Strö över socker och nagga med en gaffel.

  2. Baka smördegsplattan cirka 10 minuter i mitten av ugnen tills den är gyllene och krispig. Låt svalna.

  3. Gör under tiden gräddkrämen. Vispa crème fraiche, grädde och socker i en bunke tills det blir krämigt. Ställ åt sidan. Lägg hälften av hallonen i en skål med florsockret och krossa bären lätt. Vänd ner resten av bären. Fördela gräddkrämen över den avsvalnade pajbotten och skeda över hallonen. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök